Христо Сираков Предпочитам плеймейтки пред Мис България имат гърди

Прочетена 2210  

Популярният столичен бохем Христо Сираков е от мъжете, които нe могат да се оплачат от недостатъчност на женско внимание. Той е ценител на женската хубост и фен на нощния живот.

Не случайно беше поканен да журира в провелия се преди дни конкурс „Мис България". Наред с тези си изяви известният с прякора си Ицо Стоте манекенки бизнесмен се захвана с поредното си начинание. Този път отвори ресторант съвсем като този на Флавио Бриаторе в Монте Карло.

- Г-н Сираков, тези дни бяхте в журито на „Мис България". Като виден ценител на женската хубост, как изглежда най-хубавата българка във вашите очи?

- Най-хубавата българка трябва да е очарователна не само на външен вид, но и по душа, както и в отношенията, в облеклото си и в един куп дейности.

- Твърде тривиално звучи. В настоящото време хубостта не е ли по-скоро обект на материалното?

- Който наблюдава материалното, значи не заслужава да получава всичките тези очарователни неща от живота, които са извън материалното. Това е едно несъгласие с живота. Този, който се отнася към прихода, към жизненото ниво, значи е изпуснал 80% от живота си. Всички различни неща са много по-ценни.

- Имате поглед и към плеймейтките. Каква е специфичността между двата конкурса?

- Огромна е специфичността. Плеймейтките все пак имат обемисти гърди, а носителките на титлата „Мис България" нямат никакви.

- В този ред на мисли коя от двете бихте избрали за ваша половинка?

- Естествено, че тази, която има гърди. Не че подценявам различния тип жени, но въпрос на харесвания.

*Мис България 2015 Марина Войкова и Христо Сираков, Сн.: Булфото

- Тези дни открихте ресторант. Това е поредното ви бизнес начинание, как го решихте?

- Както всички хубави проекти, и този се роди на маса. В една градина, на едно барбекю. Бяхме с един мой другар и бизнес партньор. Така както си пиехме, си казахме: „Защо пък да не си имаме наш си ресторант!" След това като всички неща, утвърдени на маса, трябваше да се изпълни. Получи се едно прелестно място за веселие, отмора и хранене.

- Името му звучи италианско - Twiga. Да не би да е верига или може би идва от световноизвестната манекенка Туиги?

- Така се нарича ресторантът на моя другар Флавио Бриаторе в Монте Карло. Видяхме се преди време и му казах, че искам да направя такова заведение и в България. Той ми вика: „Прави каквото искаш!" Вариантът му в София е побългарен. Българинът не е свикнал на много неща, но обича да има това, което е видял в странство. Италианският ми готвач се е хванал за пипката от посетителите ни. Хем искат италианска готварница, хем намират дефекти.

- Какво се случи с един от различните ви бизнеси - този с одежди?

- Бизнесът с одежди не е кой знае какъв, но върви. Все още държа магазина за одежди.

- Като човек, който е предприемал всякакви бизнес начинания, какво е успешно да се върти в България?

- Успешното да се прави в България е да имаш акъл, да си на точното място и в точното време. Също така да си почтен, точен и да не лъжеш. От тука натам започват да ти идват успехите.


Христо Сираков на откриването на ресторанта си с участнички в конкурса "Мис България", Сн.: Булфото

- Гледате ли дублиранията на „Милионер търси жена"? Как се виждате в това риалити две години след като проведохте кастинга?

- внимавам по съвършено същия начин на тази изява както и преди. Не съжалявам за нищо от живота си, което съм направил съзнателно, осъзнава се. Това беше едно мое забавление. Опитвам се да го правя уважителен всяка година под нееднаква форма. Ако ме питате дали бих участвал наново в такова нещо - не, не бих го направил. Всеки си има етап от живота, колчем му идва такъв момент, в който да направи една такава нелепост.

- Т.е. до известна степен съжалявате, че сте участвали?

- Няма защо да съжалявам, аз не съм направил нищо лошо.

- Намери ли се идеалната половинка за вас, с която да улегнете?

- Идеалната жена е нещо много сложно. По-постулат идеализирането на всички неща в света е простъпка. Трябва да се задоволяваме с основните свойства, като ги има тях, за останалото се правят толерантности.

- Как гледате на „ВИП Брадър" и бихте ли предприели една такава ваша нелепост?

- Може да го разберете по това дали съм участвал. Не мога да отрека, че съм калесан много пъти, но след като видяха, че не се съгласявам, вече се отказаха да ми предлагат. Продуцентите на това шоу са ми много добри събратя, но това си е техен бизнес, в който не искам да участвам. Не е моето амплоа да влизам в идентични риалити формати. Аз сам си избирам къде да ходя, на кое парти да отида, в кое шоу да участвам, на кого да предоставям интервю и така. Не може навсякъде, където те извикат, да отиваш. Видите ли ме да вляза във „ВИП Брадър", значи нещо съм мръднал - веднага се обадете в психиатрията.

- Синът ви Кристиан е одрал кожата ви. Как виждате неговото бъдеще?

- Синът ми трябва да бъде почтен човек, със собствен морал и възгледи. Да има собствен характер и да се съобразява с общоприетите норми в обществото, които да ги прилага. Уча го на тези неща.

- Какви са интересите му?

- Като всички млади момчета се вълнува от нелепости. От коли, телефончета, но това е нормално, днес технологиите са водещи в ежедневието ни. Не е както преди 20-30 години. Колкото и да не го искаме и да не го приемаме, това е бъдещето на нашите деца. То е съвсем нееднакво от нашето настояще.

- Много от връстниците му искат да стават футболисти. Кристиан какъв иска да е като порасне?

- Не иска да става футболист. Обикновено като го попитат какъв иска да стане, той отговаря, че иска да е като баща си. Но в последна сметка не му е много ясно какво точно.

- Може би иска да е бизнесмен?

- Да си бизнесмен е много модерно и обширно понятие в настоящото време. И да продаваш краставици и домати на пазара, пак се води, че упражняваш малък бизнес. Затова е малко изтъркано като обяснение. Ако синът ми стане предприемач, трябва да е с ума си. Трябва да бъде винаги адекватен на всички ситуации, да преценява как да отвръща точно. Оттам нататък пари се изкарват леко.

- Как поделяте тревогите за сина си с майка му Ирен Онтева? Преди години вие спечелихте правата върху детето. При вас ли е повечето време?

- През седмицата е с майка си, а всеки уикенд е с мен. Непрекъснато поддържам допир и с учителките му, пращам го на частни уроци, следя обучението му отблизо. Той се учи в едно доста сериозно училище, в което се изисква много от него.

*Ирен Онтева и Христо Сираков, Сн.: Булфото

- Все още ви питат за Зара, с която имахте доста сериозна връзка. Съжалявате ли за това, че се разделихте?

- Аз май ви казах, че за нищо не съжалявам?! Животът се живее с бъдещето. Поради тази причина няма как да се връщам в миналото си. Вчерашният ден си е отишъл, затова внимавам настоящия и утрешния. За какво трябва да съжалявам за нещо, което е било хубаво и е свършило след това? Кой знае колко още хубави неща ми предстоят. Затова не трябва да се връщаш назад никога и да си мислиш колко е било лошо. Това е белег на пенсионерство.

- Разделят те и с финална ти дама - интериорния дизайнер Петя?

- С всичките ми приятелки съм в добри отношения. Нямам кавги с никого. Моите отношения с хората - независимо дали са жени или мъже, са изключително приятни и точни, даже прекомерно точни.

- Значи потвърждавате, че не сте с нея вече?

- Нищо не искам да потвърждавам. Ако днес ви кажа нещо и утре се случи нееднакво, какво ще стане? Ако утре се съберем, ще станем за смях. Не можеш да даваш такива твърди констатация. За настоящия ден може, но за утрешния не се знае какво ще е. Това е хубавото на живота, че утрешният ден може да е най-хубавият ти.

- Какъв филм е вашият живот?

- Моят живот е трагикомедия с детайли на драма и много екшън.

*Христо Сираков, Сн.: Булфото

Заглавна сн. Булфото

Допълнителна информация