Евелин Костова от „Столичани в повече” Бих се съблякла за роля

Прочетена 1771  

Евелин Костова е едно от най-свежите и хубави лица в телевизионния ефир напоследък. Зрителите я видяха първо в сериала на Ти Би Ви „Къде е Маги?", последва ангажимент в „Секс, лъжи и ТВ: 8 дни в седмицата", в който й беше поверена първенствуващата роля.

В момента феновете на „Столичани в повече" я познават като крайното момиче на Андрей Лютов - напористата журналистка Елеонора. Актрисата е родена на 15 май 1993 г. Студентка е в група на Стефан Данаилов в НАТФИЗ.

- Евелин, за пространната публика станахте известна с изпълненията си в ТВ продукции, в които като че все играете самоуверени и напористи момичета. Има ли нещо общо между тези образи и вас самата?

- Има общо, но не на 100 процента. Напориста съм, но също така многократно се съмнявам в себе си. Имам предвид, че със сигурност съм много по-внимателна като човек отколкото са героините ми.

- В „Столичани в повече", а и в отдавнашния сериал, в който се снимахте - „Секс, лъжи и ТВ: 8 дни в седмицата" дейностите с продуцентската фирма на Любо Нейков? Какъв шеф е той?

- С него се дейности изключително леко, защото е много добър актьор, в това число и партньор. В същото време има и авторитета на строг, но справедлив шеф. Затова всички го уважават.

- Притеснявахте ли се да влезете като нов човек в един преди време сработен екип от хора, какъвто е отрядът на „Столичани в повече"?

- Много се притеснявах, защото без че са един преди време сработен екип, са и обемисти актьори. Те ми помогнаха да се влея в отряда. Няма човек, който да не ми е обърнал внимание и да не ми е подал ръка. Страхотни хора са, което е изключително ценно.

- С Иван Юруков играете влюбена двойка. Какви са отношенията ви извън сериала?

- Отношенията ни са съвсем обикновени, аз го уважавам като човек и актьор. без сериала ни свързва и това, че и двамината сме студенти на Стефан Данаилов, а това винаги е обединявало хората като нас.


*снимка: facebook.com/evelin.kostova, Фотосесия H&M

- Над какво дейностите извън този сериал? Къде можем да ви наблюдаваме на живо?

- В момента сме на прага на поредната премиера на дипломен спектакъл с група ми в НАТФИЗ. Но този път е на обемиста сцена в Академията. На 28 ноември е премиерата на „Зойкина жилище" на Михаил Булгаков. без това играя в още две представления на камерна сцена в НАТФИЗ - „хубави тела" и „И само туй обич". крайното поставихме и в Москва на театрален фестивал.

- Кое ви носи по-обемисто удовлетворение - дейността в театъра или пред камерата?

- И двете ми носят обемисто удоволствие. Но дейността на сцената се откроява с това, че можеш да усетиш зрителя, да му предадеш страстта тук и сега, както и той - на теб. Това е неописуемо изживяване.

- В България имаме добри актьори, но като че е по-скоро изключение някой от тях да пробие на Запад. Имате ли такива амбиции самата вие?

Имаме много добри актьори, но продупчването на Запад е много трудно, затова е по-скоро изключение да се пробие там. И въпреки всичко мисля, че е възможно. За момента нямам чак такива амбиции. Иска ми се първо да пробия тук, на българска сцена, което също не е никак леко. Пък и все още съм доста зелена.

- Мислите ли, че е възможно някога български филм да спечели Оскар? Какъв трябва да бъде този филм?

- Все си мисля, че няма невъзможни неща. А какъв трябва да бъде такъв филм? Вълнуващ, разтърсващ... има доволно неща, които можем да разкажем на света.

- Имате ли мъж до себе си? Какъв е той?

- Имам мъж до себе си. Той е актьор и е всичко, което трябва да бъде един мъж според мен. Винаги ме подкрепя, цени ме, осъзнава ме и ме прави сполучлива. Името му е не е тайна - Михаил Петров. На щат е в Пернишкия театър, но иначе играе и в Театър Българска Армия и в Сфумато.


*Аня Пенчева с екранната си дъщеря от "Sex, Лъжи и TV: 8 дни в седмицата" Евелин Костова, сн. Булфото

- Как се виждате след 10 години?

- Пораснала, със семейство, надявам се, с опит зад гърба си и още повече хъс за дейност.

- Някои ваши колежки пробиват подробно с необлечените си сцени, а вие като че нямате много такива изяви. Какво е отношението ви към този тип всеизвестност?

- Налагало ми се е да имам голи сцени. За мен това е нещо нормално, ако драматургията го изисква, ако е направено с вкус и ако има смисъл. Иначе се превръща в нещо, което аз не одобрявам.

- Бихте ли позирали без одежди в мъжко списание?

- Не бих го направила и мисля, че нищо не би ме накарало да приема идентично предложение.

- Има ли роля, за която мечтаете?

- Мечтая за следващата роля. Иначе винаги ми се искало да изиграя в киното някоя историческа роля, реално съществуваща персона. Струва ми се обемисто предизвикателство да изиграеш нещо, което хората познават и за което имат мнение.

- Имате ли пример за подражаване - актьор или актриса, които ви вдъхновяват?

- Стефан Данаилов е актьорът и човекът, който може да вдъхнови всеки. Възхищавам му се, обичам го и съм безкрайно сполучлива, че успях да се допрях до него. различни мои фаворити са Стефания Колева и Иван Бърнев. Мечтая да играя с тях на сцената. Не мога да не спомена и Анджелина Джоли, на която съм истинска фенка.

- В крайните години много всеизвестни са риалититата. Вие бихте ли участвали в риалити?

- Да, станаха всеизвестни, защото на хората им харесва да следят проблемите на различни хора. Така сякаш забравят своите собствени. Аз бих участвала в реалити от типа на „Като две капки вода" - забавно, атрактивно и в същото време не излагаш на показ цялата си същност. Актьорът е човек, който оголва душата си всяка вечер на сцената, но по един много по- несходен начин. А това, което се случва в някои типове реалитита, в които зрителят вижда и най-малката особеност от характера на един човек и обичайно негативните черти са изопачени, индивидуално на мен не ми се нрави и не мисля, че бих си го причинила.

- Какво ви кара да се усмихвате и да плачете?

- Това, което ме кара да се усмихвам, е същото нещо, което би ме и разплакало.

- Смятат ви за една от най- очарователните млади актриси. Как поддържате форма?

- Разчитам на колелото за това, а през зимата карам сноуборд за удоволствие.

- Какво значение отдавате на добрия външен вид в своята дейност?

- Добрият външен вид е много важно нещо. Ние сме хора, които работим и с вида си и не бива да подценяваме този факт. Като зрител също мога да кажа, че обичам да наблюдавам не само талантливи, но и хубави хора.

- Бихте ли се съгласили да напълнеете заради роля?

- И без роля бих се съгласила да напълнея, проблемът е, че трудно ще го постигна.

- Как би протекъл за вас един идеален ден?

- Един идеален ден ще започне спокойно, няма да се събуждам в стрес, че трябва да бързам, че ще закъснея за някъде и за нещо. Но нищо не пречи след това да се забърза, да стане енергичн и надвечер наново да се върнем на по-бавното темпо.

*снимка: facebook.com/evelin.kostova

Заглавна снимка: facebook.com/evelin.kostova, Фотосесия H&M

Източник: ''Всеки ден''

Допълнителна информация